Bloemenpluktuin

Zelfpluk
Boeketten
Droogbloemen
Cadeaubon
Floristen

Herenthoeve in bloei

Beleef de unieke ervaring zelf je bloemen uit te kiezen, te plukken en te schikken. Zet jezelf eens in de bloemetjes of schenk een vriend je eigen bloemencreatie. Er is altijd wel een reden om iemand te verrassen met een fleurig boeketje; een goedmakertje, een bedankje of zomaar.

Visie

We gaan volop voor duurzame bloementeelt. Gezonde bloemen op een gezonde bodem. Telen met respect voor mens, dier en omgeving.

Moeder natuur

is onze dirigent, ze beslist wanneer de bloemen tot bloei komen en of er overvloed of schaarste is. Ze geeft ook aan wanneer de tuin eventjes tot rust moet komen na een hevig onweer of langdurige hitteperiode, maar telkens opnieuw vindt ze de kracht om ons weer te verbazen met haar pracht. (De rust wordt aangegeven op Facebook)

De natuur telt geen uren en toch kan ze alles afmaken
Ecologische aanpak

gebruik van compost en verteerde stalmest in plaats van kunstmeststof..

Vruchtwisseling en grote diversiteit van sterke bloemensoorten in plaats van monocultuur

Inheemse landschapshaag, takkenwal en insectenhotel huisvesten natuurlijke vijanden van slakken en luizen.

Onkruidbeheersing door gebruik van mulch, houtsnippers, gronddoeken en graspaden en handmatig verwijderen van onkruid.

Imperfectie maakt juist uniek en authentiek
Korte keten

Waarom bloemen halen die in Afrika werden geteeld, als je ze om de hoek dagvers kunt plukken?

Lokaal, waardoor geen milieubelastend transport nodig is Seizoensgebonden bloemen: geen geforceerde teelt
Duurzame en verantwoorde manier van landbouw waarin respect voor dier, natuur, landschap centraal staan.

Seizoensbloemen die op hun eigen ritme mogen groeien; van geforceerde, verwarmde teelt is geen sprake.

Think global, act local

Hoe gaat het in zijn werk?

We kiezen voor een onbemande pluktuin die dagelijks open is van 8u tot 20u zonder afspraak en dit van (half) maart tot november. Het biedt je de vrijheid te komen plukken wanneer het je best past en mezelf de vrijheid om mijn werk te plannen. Een win-win dus.

In ruil vragen wij eerlijkheid bij betaling, respect voor de tuin en een beetje zelfstandigheid bij het plukken.

Bij hele warme dagen ( + 25 graden) mag je van zonsopgang tot zonsondergang langs komen.

Praktisch

 • Voor je de tuin in gaat, lees eerst even de pluktuinregels op het paneel aan de ingang en de actuele info op het krijtbord in de container.
 • Nu de pluktuin in! Neem je tijd en zet al je zintuigen op scherp. Laat je overspoelen door bedwelmende geuren, oogverblindende kleuren en verrassende vormen.
 • Keuze gemaakt? Knip dan je bloemen. Let hierbij op dat je NOOIT tot tegen de grond knipt maar laat een deel van de plant staan voor hergroei ( 15 tot 20 cm)
 • Je betaalt per stengel. Een stengel kost € 1. Vanaf 20 stengels betaal je slechts € 0.90 per stengel. Of je kan kiezen voor een plukbeurtenkaart.
 • Betalen kan je met pasgeld in een kistje of met payconiq.
 • Breng zelf een vaasje of emmertje mee, wij zorgen voor water.
 • We zorgen ook voor een aantal snoeischaren maar een eigen schaar meebrengen mag ook ( ivm corona)
 • Na een zware regenbui zijn stevige schoenen geen overbodige luxe.

Assortiment

Elke week bloeit er wat anders.

 • In het voorjaar: Tulpen, narcissen, anemonen, ranonkels, sieruien, irissen.
 • Tijdens de zomer bloeien er meer dan 100 soorten éénjarigen; ideaal voor losse wilde veldboeketten.
 • Zinnia, rudbeckia, asters, leeuwenbekjes, riddersporen, zonnebloemen, cosmos, statice, strobloemen.
 • We hebben ook nog dahlia’s, gladiolen, vaste planten, grassen en sierheesters. Aan keuze absoluut geen gebrek.

Plukseizoen

Het plukseizoen loopt van maart tot november. (tenzij het weer er anders over beslist). En dit van 8u tot 20u (aangepaste uren bij hitteplan boven 25 graden)

I’d rather have flowers on my table,
than diamonds on my neck

Emma Goldman

Plukbeurtenkaart

Ben je een echte bloemenfreak?
Krijg je maar niet genoeg van bloemen in je huis? Dan is een plukbeurtenkaart iets voor jou. We bieden verschillende mogelijkheden aan.

10 Beurtenkaart
 • Je mag 10 keer 20 stengels knippen
 • Je betaalt € 160 (€ 0.80 per stengel)
20 Beurtenkaart
 • Je mag 20 keer 20 stengels knippen
 • Je betaalt € 300 (€ 0.75 per stengel)
30 Beurtenkaart
 • Je mag 30 keer 20 stengels knippen
 • Je betaalt € 420 (€ 0.70 per stengel)

Bij alle formules geldt het volgende:

 • Beurtenkaarten zijn strikt persoonlijk
 • Beurtenkaarten zijn enkel geldig gedurende het seizoen en kunnen niet overgedragen worden naar het volgende seizoen
 • Je spreidt je plukbeurten over het seizoen en je mag maximum 2 plukbeurten per keer gebruiken.
 • Per plukbeurt doe je 1 of 2 strookjes van je Beurtenkaarten in het betaalkistje.
Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Boeket abonnement

Hou je van lokaal geteelde bloemen maar ben je niet in de mogelijkheid om ze zelf te komen plukken dan kan je kiezen voor een boeket abonnement. Een boeket abonnement bestaat uit 7 boeketten en kost €189. Je boeket zal maandelijks van maart tot eind oktober klaar staan in de container op het veld. (niet in juli) En dit telkens op de laatste vrijdag van de maand.

Alle bloemen worden dagvers geoogst.

Elke bloem groeit met haar eigen twist en je boeket wordt met de hand gebonden zodat geen enkel boeket identiek is aan een ander.

Boeketten kan je niet annuleren. Past het je niet om een boeket af te halen omdat je op vakantie bent of om een andere reden dan kan je het doorgeven aan iemand anders.

Losse boeketten

Er kunnen ook losse boeketten verkregen worden doorheen het seizoen. Dat kunnen mono boeketten zijn(tulpen, narcissen, zonnebloemen, gladiolen, dallia’s). Of een gemengd boeket. Deze worden via Facebook of Instagram aangeboden.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Droogbloemen

Droogbloemen, hot in de seventies , daarna eventjes verdwenen en nu helemaal terug van weggeweest. Het zelfplukseizoen loopt van half maart tot eind oktober. Daarna zijn er geen verse bloemen meer. Droogbloemen zijn hierop het perfecte antwoord.

De zomerse overvloed schenkt ons in de winter de mooiste droogbloemen die ons helpen de donkere dagen te trotseren.

Tijdens de zomer oogsten we met veel liefde en zorg de mooiste bloemen. We ritsen hun overbodige blaadjes af en hangen ze in kleine busseltjes op hun kop te drogen. Een heel proces met flink wat werk en geduld.

Waarom droogbloemen?

Uitbundige kleuren worden doffer, meer ingetogen waardoor ze met hun subtiele pracht in elk interieur passen.

Wanneer ze niet scheikundig gekleurd of gebleekt zijn vormen ze een duurzaam alternatief voor verse snijbloemen die veelal een lang en milieuvervuilend vliegtraject achter de rug hebben. Gedroogde bloemen verwelken niet. Als je er zorg voor draagt kan je er maanden tot een jaar van genieten.

Zelf je bloemen drogen doe je zo:

Oogst ze droog, strip hun overtollige blaadjes, hang ze in kleine busseltjes op hun kop in een droge , goed geventileerde, donkere ruimte. Je boeketje mooi houden doe je zo : Plaats het niet in fel zonlicht; anders verdwijnen de kleuren.

Afstoffen doe je best niet; gebruik liever een haardroger op de kleinste koude stand.

pop up droogbloemenverkoop

In de aanloop naar de feestdagen Kerst en Nieuwjaar gaan er jaarlijks 1 of meerdere popup verkoop dagen door bij ons in het zaaltje. Hou hiervoor Facebook of Instagram in het oog.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Cadeaubon

Onze cadeaubon is niet zomaar een bon. Voor wie hem schenkt is het een uniek en origineel cadeau. Voor wie hem krijgt is het veel meer dan zomaar een bos bloemen. Het is een dubbel geschenk ; de beleving van het genieten van me-time in onze pluktuin waar je gemakkelijk meer dan een uur kan rondslenteren.

En als extra kan je nog dagen tot meer dan een week genieten van het resultaat van je plukmomentje. Zalig toch! Je kiest zelf het cadeaubedrag per veelvoud van 10€ te starten vanaf 20€. Onze bonnen zijn een jaar geldig na aankoop.

Hoe gebruik je de bon? Per 10 euro dat je plukt, stop je een strookje in het betaalkistje. Knip je vb voor €17 dan betaal je met 1 strookje en het resterende bedrag betaal je met pasgeld of Payconiq.

Bestel hieronder je cadeaubon die je kan komen afhalen op de boerderij. Woon je niet in de buurt of lukt het je niet de bon te komen afhalen, dan versturen we die met plezier per post mits een meerprijs van €5 voor verzending.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Floristen

Ben je florist en kunnen lokale bloemen op duurzame manier geteeld je bekoren, dan is Herenthoeve het geknipte adres voor je. Ons streefdoel is dat je zelf je bloemen komt oogsten. Voordeel hiervan is dat je zelf zorgvuldig kan kiezen wat je knipt en bovendien is er geen minimumafname vereist.

Lukt dit niet dan zorgen wij ervoor dat je bloemen klaar staan op de boerderij zodat je ze kan komen afhalen. Ons seizoen loopt van half maart tot eind oktober met een zeer divers aanbod. Hier vind je vast en zeker soorten die in de groothandel niet te verkrijgen zijn.

 

Geuren en kleuren

We telen vooral bloemen die net dat tikkeltje specialer en speelser zijn door speciale kleur, geur of vorm. Zo proberen we ons te onderscheiden van de reguliere bloemenhandel.

Neem contact met ons op voor een eerste afspraak om je wensen af te stemmen op onze mogelijkheden.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.