Beleving

Groepen
wandelingen
workshops
fotolocatie

Groepen

Wil je een originele, leuke en educatieve uitstap plannen met je vereniging, collega’s , vrienden of familie dan is Herenthoeve een absolute aanrader.

Ik neem jullie mee op sleeptouw door de bloemenpluktuin en vertel met passie en enthousiasme eerlijk en onverbloemd alles over de pluktuin van A tot Z.

Wat kost een bezoek:

  • Een bezoek met rondleiding en een heerlijk sapje van de lokale fruitboer kost 6€/pp.
  • We kunnen ook een bezoek op maat uitwerken.
  • Ben je met minder dan 15 personen dan betaal je een forfait van 90€.

Wat ontdek je tijdens een bezoek:

  • Wat Herenthoeve was voor het ontstaan van de bloemenpluktuin.
  • Waarom, wanneer en hoe de pluktuin is ontstaan.
  • Waarom de keuze voor een onbemande pluktuin en hoe dat allemaal in zijn werk gaat.
  • Wat er allemaal groeit en bloeit.
  • Welke mijn dagdagelijkse taken zijn doorheen het seizoen.
  • Hoe ik hand in hand samen werk met de natuur en de seizoenen.
  • Hoe je een mooi boeket samenstelt en hoe je het lang mooi kan houden.

Na de rondleiding van ongeveer een uur krijg je de gelegenheid om naar eigen budget een boeket te plukken. ( niet inbegrepen in de prijs van de rondleiding en ter plaatse kas of met payconiq te betalen)

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Cache Wandelingen

Cache wandelingen kunnen enkel op aanvraag als teambuilding, vrijgezellen, groepsuitstap. De kostprijs is €5/persoon en er zijn min. 6 personen vereist.

De cache wandeling is 3km met langs het traject verborgen caches die te vinden zijn aan de hand van foto’s op de wandelkaart. Met de cijfers die verborgen zitten in de caches kan je de code van het cijferslot kraken en zo je prijs ontdekken.

Andere wandelingen(dit zijn geen cache wandelingen)

Wandeling 1

korte wandeling van 6 km. Deze wandeling is de verkorte versie van de 9 km wandeling en gaat uitsluitend over landelijke wegen. Je moet een aantal keren een gevaarlijke baan dwarsen. Ze bevat ook een klein stukje onverhard dat soms moeilijk met de buggy te doen is. Hiervoor is een verhard alternatief dat ongeveer 300 m langer is.

Wandeling 2

lange wandeling van 9 km. Deze wandeling is een uitbreiding van de 6 km wandeling en heeft naast de landelijke wegen ook een stukje bebouwde kom ( Verre Ginste). Je moet een aantal keren een gevaarlijke baan dwarsen. Ze bevat ook een klein stukje onverhard dat soms moeilijk met de buggy te doen is. Hiervoor is een verhard alternatief dat ongeveer 300 m langer is.

Extra bij alle wandelingen

Ben je met onze planeet begaan en vind je dat zwerfvuil niet thuis hoort in de gracht dan kan je zwerfvuil ruimen tijdens je wandeling. We voorzien grijpers, handschoenen en zakken. Die liggen in de container op het bloemenveld. Kindjes vinden dit de max!

Is iets niet duidelijk of wens je nog wat meer uitleg, stel dan je vraag via het contactformulier.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

Workshops

Herenthoeve schenkt je de mooiste bloemen van haar veld. Maar soms lukt het je niet om ze tot een mooi geheel in de vaas te schikken. Of misschien wil je wel je kennis van het bloemschikken naar een hoger niveau brengen. Dan is een workshop veldboeket schikken in aangepaste vaas, een korenschoof boeket maken of een esthetisch tafelstuk creëren gegarandeerd je ding.

Afhankelijk van het aanbod bloemen en de periode in het seizoen zullen er verschillende workshops doorgaan. Wil je er graag bij zijn hou den regelmatig Facebook of Instagram in het oog. Of kom af en toe eens piepen op onze website.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.

fotolocatie

Wil je een unieke herinnering aan je communie, verloving, huwelijk, zwangerschap of zomaar een gezinsshoot? Bloemenpluktuin Herenthoeve is een unieke locatie voor een exclusieve fotoreportage van half maart tot eind oktober. De tuin schittert op elk moment en ieder seizoen heeft zijn troeven.

Fris en ontluikend in de lente , weelderig en adembenemend in de zomer en rustgevend en ingetogen in de herfst. Of er nu dreigende wolken zijn of een kleurrijke zonsondergang; elk moment van de dag zorgt op zich voor boeiende foto’s.

Er is altijd wel een verborgen hoekje voor het ideale plaatje: de grote vijver , de wilgentenen tipi, de serres gevuld met tulpen, anemonen en ranonkels; allemaal de moeite waard voor dat éne sprekende beeld.

De keuze van de fotograaf laten we volledig vrij. Beschik je nog niet over een fotograaf; geen nood wij hebben een professionele fotografe in huis namelijk mijn schoondochter Barbara van Studio Papaver. Zij is gespecialiseerd in kinder- en gezinsfotografie.

Niet iedereen kan zomaar gratis foto’s maken in de pluktuin. Ter verduidelijking:

Kom je langs om bloemen te plukken en neem je foto’s of selfies ter herinnering of om te delen op sociale media dan is dit gratis. We vragen wel een locatievermelding.

Hetzelfde geldt voor studenten fotografie voor hun eigen portefolio en zonder commerciële doeleinden.

Kom je langs voor communie- familie- huwelijk- zwangerschapshoots al dan niet met een professionele fotograaf dan is dit betalend.

We vragen hiervoor een bijdrage van 30 €. Inbegrepen in die prijs mag je een boeketje ter waarde van 15 € plukken. We vragen ook locatievermelding.

Voor een fotoreportage met commerciële doeleinden zoals een fashionreportage of een product catalogus of brochure vragen we een bijdrage van 200€ voor een halve dag. We vragen ook locatievermelding.

Contact

Heb je interesse in een rondleiding of een bezoek op maat ,neem dan telefonisch contact op via 0494131678 of stel je vraag via het contactformulier.